shovel

Kalender 2017

Smakvandring– Fredagar 14:00 30/6 till 18/8 Pris: 280:- inkl tilltugg.  Pågår ca 1.5 timme

Vi berättar om hur örterna kom till Sverige och vilka de vanliga hushållskryddorna var, går gemensamt genom fälten och smakar på olika tilltugg, vandringen avslutas med glass och kaffe. Det här är en vandring som handlar om smaksättning och odling. (Under lavendelfestivalen serveras det lavendeltilltugg) Barn i sällskap av vuxen 100:-

Snapsvandring i klosterörtagården-Lördag 29/7 kl. 14:00, Tilltugg och snaps 4x2cl 330:-/person och 160:- för den som vill delta alkoholfritt. Måste förbokas i webbshop eller butik

Här provsmakas det olika snapsar. Vi ger tips på olika blandningar som är enkla att göra av det vi har i trädgården eller vid strandkanten. Vi berättar historia om de örter som smaksatt brännvinet genom historien. Efteråt blandar ni er egen snapsblandning som ni kan smaksätta det egna brännvinet med. Till snapsen serveras det tilltugg.

Trolldomsört och läkeväxt– Onsdagar 13:00 21/6 till 16/8 Pris:125:- inkl. glass och kaffe, går att förboka i webbshop under 15år 60:- inkl. glass.

Vi vandrar i klosterörtagården och berättar om hur örterna kom till Sverige vi ger extra mycket uppmärksamhet åt hur man blandar te och hur man doserar för att egenskaperna i örterna ska harmonisera och inte ta ut varandra.

Lavendelfestival-Lavendelmorgon Torsdag 20/7 och 27/7 kl 05:30.

Pris: 220:- Med guidning, frukost och mousserande vin, lavendelbukett

Pris: 170:-  Med guidning, frukost alkoholfritt mousserande vin, lavendelbukett

Måste Förbokas i butik eller webbshop! 

Lavendelfröjd-Eftermiddag med ansiktsbehandling. Tisdag 18/7 och 25/7 kl 14:00

Pris: 350:-. Vi berättar om Lavendelns egenskaper och varför den är underbar att använda i din hudvård. Vi njuter av hemgjord lavendelglass med lavendelrån (glutenfria) och kaffe.

Ni lär er grunderna i en ansiktsrengöring och vi visar olika massagetekniker som ger olika effekter, vi använder lavendel som bas och produkterna ni använder är småmolekylära vilket ger en synbar effekt. Efteråt blandar ni er egen ansiktsolja utefter den hudtyp ni har. Vi är utbildade och certifierade att utföra Spa-behandlingar genom Seyf. Aktiviteten tar ca 1.5 timme Förbokas i webbshop eller i butik

Viktoriansk lavendelkorg-Eftermiddag Torsdag 20/7 och 27/7 kl 15:00.

Pris: 350:- Anna berättar om Lavendelns historia och tillsammans plockar ni lavendel som ni binder till en viktoriansk lavendelkorg.

Vi njuter av hemgjord lavendelglass med lavendelrån (glutenfria) och kaffe.

Smakvernissage under påskenDet är tradition att ha ”vernissage” på nya smaker under påsken. Vi erbjuder smakprover av mat och dryck där vi använt oss av det kryddfälten gett oss. I år lanserar vi en ny serie och vi lanserar våra nya recept som ni kommer finna hos återförsäljare och i butiken. Vi har fyllt växthuset med kryddväxter och krukor. Vernissage erbjudande 3 kryddor för 110:-

Långfredag 14/4 kl. 10-17 Påskafton 15/4 kl. 10-17 Påskdagen 16/4 kl. 10-17,  Annandag påsk kl. 10-17

Fri entré

Ramslöksfestival-Vi startar redan 30:e mars och fortsätter fram till 20:e april, vi laddar upp med produkter som vinegrette och pesto, serveras som smakprover med recept.  I växthuset finner ni Ramslöksplantor Fri entré 

Malörtsnatt Österlenkryddors äldsta tradition-Enligt folktro och tradition skall malörten skördas på Bartolomeus natten. Följ med oss ut i fälten och skörda din egen kvist. Vi tänder upp med marschaller och levande ljus i fältet och berättar om Malörten och dess historia, vi bjuder på 4 olika snapsar a´2cl med tilltugg.

24/8 kl. 23:30 Pris:320:-  inkl. kvist ledsagning och 4x2cl malörtsnaps med tilltugg 175:- för den som vill delta alkoholfritt. Måste förbokas.

Kocktävling årets kryddhantverkareNu arrangerar vi vår kocktävling för andra året i ett samarbete med gymnasieskolor för att öka användandet av våra närodlade och välsmakande kryddor. Vad är kryddhantverk och hur kommer vi fram med en bra blandning som ändå lämnar utrymme för kreativitet? Kryddhantverkaren erbjuds också arbete under årets olika evenemang. Vår vägg pryds av den vinnande kryddhantverkaren tillsammans med den kryddblandning de tagit fram. Visionen är att stimulera till ett välbesökt matlandskap.

Tävlingen pågår och avgörs i vår. Fri entré

Trädgård-i och utanför växthuset hittar du plantor till den egna örtagården eller balkongen. Vi har allt från redskap till underbara Gränsfors och Bröderna Nilssons Höganäs krukor. Du finner allt från kryddväxter till läkeörter. Vår vision är att det ska vara en komplett örtbutik som erbjuder allt du kan tänka dig i örternas tecken.

Gårdsbutiken- På hyllorna finner du allt det som våra kryddfält gett oss i skörd, förädlat i vår egen lilla kryddfabrik. Vi förädlar örterna att ingå i kryddblandningar med beskrivande och roliga namn, våra örtteer vinäger örtoljor ja listan är verkligen lång. Vi letar hela tiden efter lokalproducerade varor som har begripliga ingredienser. Det är hos oss du hittar den bästa presenten till den matintresserade. Är avståndet långt så finner du vår produkter här i webbshoppen.

Glasskiosken- Öppnar i Juni  Vi öppnar 10:00 och stänger 17:00 1/6 fram till 15/8

Glassprovning

Uppvakta någon med en annorlunda glassprovning i sällskap av nära och kära. Vi berättar om glassens tillverkning och historia och delar med oss av vår vision med glasstillverkningen. Här är allt helt hemgjort och utan mystiska tillsatser, med denna provning vill vi stolt presentera glass på riktigt. Det ingår saft kaffe eller te

Pris: 100:- /person vid sällskap om minst 5 personer

allergier meddelas i förväg/ Förbokas

Likörprovning

Vi provsmakar tre olika sorters likörer med kaffe och tilltugg, till denna provning kommer lite berättelser om de klassiska likörerna och vilka välgörande drycker de ansågs vara, vilka örter som ingick. Nytt för i år är att vi serverar glass under provningen. Förbokas i sällskap om minst 4/personer det ingår 3x2cl likör kaffe, kakor och glass och guidning.

Pris: 285:- /person och 155:- för den som vill delta alkoholfritt. Förbokas