Grupparrangemang 2014

Är ni ett sällskap, stort eller litet (minst 10 pers), skräddarsyr vi gärna ert besök hos oss. Allt från ett kortare studiebesök till heldagsarrangemang. Vi riktar oss till alla typer av grupper; föreningar och bussgrupper, arbetsplatsträffar och kompisgäng. I våra nya, ljusa lokaler, som stod klara förra våren kan vi ta emot upp till  ca 80 personer. Här finns också utrustning för föredrag och kurser.
Grupparrangemang kan bokas alla dagar hela året. Under växtperioden är guidningarna i fält och örtagård härliga upplevelser men man kan också få föreläsningar inomhus till bilder och örter vi tagit in från fälten.
Vid alla gruppbesök ingår alltid en kostnadsfri, kort information om Österlenkryddor och våra produkter.

För beskrivning av arrangemangen och priser, se nedan.
Ring oss gärna på 0411-55 06 06, så planerar vi tillsammans ert besök.
bild

bild

För förbeställda grupper serverar vi maträtter och bakverk med lokala råvaror och mycket örter som bas. Varmrätter serverar vi endast som lunch och övriga tider erbjuder vi fika med bulle/smörgås eller kakor. Allt naturligtvis hembakat och ofta hittar du recepten i någon av de böcker som Eva har skrivit. Vi har fullständiga rättigheter om ni vill ha ett glas vin till maten eller prova en kryddad snaps eller örtlikör.
Det är en glädje för oss att få inspirera med nya smaker och visa på nya andvändningsområden för örterna.

En mugg av vårt örtte blir en angenäm avrundning, eller varför inte en lavendelskorpa med ett glas sött vin att doppa i.

bild


GUIDNINGAR 

Kryddfältsvandring/Föredrag
Vår klassiker. Sedan starten för nio år sedan har tusentals besökare gått på guidning i våra kryddfält och det är med stor glädje vi berättar om de fantastiska örterna och hoppas inspirera till användning och odling. Under ca en timme berättar vi om smaksättningstips, lite historia och gamla huskurer, ger odlingsråd för balkong och trädgård. Vandringen går på kortklippt gräs och vi får smaka och dofta på örterna. Alternativt gör vi guidningen som föredrag inomhus till bilder och/eller örter vi tagit in från fälten. Detta tar då ca 40 min. 
Pris 45:-/pers

NYHET !!
Trolldomsört och läkeväxt
En guidning i våra örtagårdar, både den nya klosterinspirerade och den lite äldre. Vi får lära känna de örter, som varit i människans tjänst sedan urminnes tider. Eva berättar om hur örterna kom till Sverige, hur de användes i klostren och hur de med sin kraft tillskrivits både det ena och det andra. En mustig guidning fylld av historia och gammal folktro. Guidningen tar ca en timme.
Pris 45:-/pers


PROVNINGAR

Smakvandring
En kryddfältsvandring med inriktning helt på mat och dryck. Vi förstärker upplevelsen med 5 smakstationer ute i fält där ni får mindre smakprover av mat och dryck tillagade med de örter fälten erbjuder. Både munsbitar och dryck varierar med säsongerna och inspirerar till ny, spännande smaksättning. Arrangemanget tar ca 1,5 timme.
Pris 250:-/pers inkl 5 smakprover

Snapsprovning
Vi provsmakar 4 olika örtsnapsar, kryddade av oss efter egna recept och av det som trädgård och natur har att erbjuda just då. Vi berättar om örter som är goda snapskryddor, antingen i fält eller inne till bilder. Till varje snaps serverar vi passande tilltugg som förstärker smakerna. Arrangemanget tar ca en timme.
Pris 295:-/pers inkl guidning och 4x2 cl snaps med tilltugg

Likörprovning
Vi provar 3 sorters örtlikörer, kryddade av oss själva efter egna recept och av det som trädgård och natur erbjuder just då. Vi berättar om örter, bär och frukt som är goda likörkryddor, antingen i fält eller inne till bilder. Till likörerna serverar vi kaffe och kakor - ett riktigt gammaldags kaffekalas. Arrangemanget tar ca en timme.
Pris 270:-/pers inkl guidning, 3x2 cl likör, kaffe och kakor

AKTIVITETER

Gör ditt eget fotsalt och en välgörande hudolja
Vi börjar med en inspirerande introduktion,inne till bilder eller som vandring i fälten och berättar om de örter som är lämpliga till fotbad och hudolja. Under guidningen får ni också lite andra må-bra-tips med örterna som finns runt omkring oss.Därefter går vi in och mortlar salt med örter och eteriska oljor samt blandar hudoljan. Arrangemanget tar ca 1,5 timme.
Pris 195:-/pers inkl guidning, handledning, material och örtte

Gör din egen salva
Vi börjar med en inspirerande introduktion, inne till bilder eller som vandring i fälten och berättar om de örter som är välgörande i salva och som gör huden gott. Under guidningen får ni också lite andra må-bra-tips med örterna som finns runt omkring oss.Därefter går vi in och kokar ihop vår salva, som består av endast lokala produkter och våra egna eteriska oljor. Arrangemanget tar ca 1,5 timme och ni ska helst inte vara fler än 20 personer. 
Pris 195:-/pers inkl guidning, handledning, material och örtte

Att krydda brännvin
Vi börjar med en inspirerande introduktion, inne till bilder eller som vandring i fält och örtagård. Vi berättar om de olika snapskryddorna, den historiska bakgrunden till brännvinskryddning och ger också tips på smaksättning av snaps och likör. Många av smaksättningstipsen kommer från Evas senaste bok "Evas örter på flaska". Därefter har vi dukat upp ett bord med tomflaskor och kryddor och det kreativa arbetet med att göra sin egen blandning kan börja. Naturligtvis finns vi tillhands med råd och tips för den som önskar. Arrangemanget tar ca 1 timme.
Pris 145:-/pers inkl guidning, handledning och material


MATSEDEL

Fika
Smörgåsbuffé....................................................................... 75:-
Örtte/kaffe m 2 gårdsbakade kakor eller chokladkaka m lavendeltryffel.... 50:-
Örtte/kaffe m 3 gårdsbakade kakor..............................................60:-
Örtte/kaffe m gårdsbakad bulle  m ost och skinka............................. 55:-
Örtte/kaffe m "Köpingemacka"....................................................75:-

Lunch inkl måltidsdryck
Paj med sallad........................................................................ 95:-
Soppa med gårdsbakat bröd........................................................  95:-
Slät kopp kaffe efter maten......................................................... 15:-

Desserter
6 cl Vin Santo med lavendelskorpa.................................................. 60:-
Lavendelglass.......................................................................... 45:-
Chokladkaka med lavendeltryffel.................................................... 35:-

Dryck
1 glas vin.................................................................................49:-
Starköl....................................................................................49:-
Snaps/cl.................................................................................. 16:-
Avec/cl................................................................................... 18:-
Lättöl/Vatten............................................................................ 12:-