På Österlenkryddor...

...odlar vi alla våra örter i fält, och de får sin smak av solen, vindarna och jorden de växer i. Våra långa, ljusa dagar under växtperioden gör att de får extra djup och fyllig smak. Naturligtvis besprutar vi aldrig våra örter.
På fälten växer ett tjugotal sorter; Lavendel, Timjan, Salvia, Citronntimjan, Grekisk Oregano, Fransk Dragon, Citronmeliss, Kyndel, Libbsticka, Rosmarin, Myntor, Ringblommor, Kummin, Koriander, Fänkål och några till.
Vi skördar och torkar, tröskar och rensar, allt sker på gården liksom förädling och paketering.

En del av Lavendeln destillerar vi för att utvinna den eteriska oljan. Detta sker under senare delen av Juli.

bild

Det gamla fårhuset inrymmer numera gårdsbutik och café samt ett alldeles nytt växthus.

bild

Cafét är öppet för gruppbokningar och i samband med kryddfältsvandringarna, och där kan vi erbjuda fika och mat inspirerat av örter och lokala produkter.