Kryddor

Våra kryddor, odlas, torkas, tröskas, rensas och förpackas på gården. De erbjuds naturligtvis var för sig, men också blandade till exempelvis örtteer och snapskryddor. Med våra kryddor smaksätter vi både salt, socker och vinäger.
Våra produkter innehåller inga tillsatsämnen.

Att odla på våra breddgrader ger mycket smak- och aromrika kryddor eftersom dagarna under växtsäsongen är långa och ljusa och klimatet milt. För oss är det självklart att inte bespruta örterna.

1. Hackning, 2. Skörd
bild bild
bild bild
3. Rensning, 4. Paketering


Lavendel

På gården odlas också Lavendel i fält.

bild

Lavendeln vi odlar är den Engelska "Munstead". Det är en sort som kan användas både i matlagningen och för sin dofts skull.
Ca hälften av skörden torkar och tröskar vi. Den andra delen av skörden ångdestilleras på gården för att utvinna eterisk olja. Lavendeloljan använder vi i exempelvis salvor, fot-/badsalt och tvålar.

bild

Klicka på webshop till höger för att läsa mer om produkterna ->