shovel

Kocktävling

diplom
Vi älskar traditioner på Österlenkryddor och vi har en kocktävling som är årligen återkommande, tanken är att öka besöksnäringen till Ystad Österlen som en matdestination. Att kunna färdas med bil genom ett landskap bestående av mat, alltså fick tävlingen heta Matlandskapandet. Önskan är att få till en tävling på den nya Arenan inne i Ystad. Vinnaren erbjuds jobb under de olika evenemang vi håller i på gården under året och namnger också kryddblandningen som segrade under tävlingen. Vinnaren skall också ha fått med sig känslan för det närodlade och värdera matlagningen utefter örternas olika egenskaper.

Vinnare 2015 är Mikaela Romgård som imponerade med sin uppläggning och skarpa picklade rödlök. Hennes kryddblandning är noga komponerad för att passa alla inläggningar av grönsaker och namnet på kryddblandningen blev Insyltat i Ystad.
Jury 2015 bestod av Eva Olsson (såklart) Peter Ferngård kökschef YSB, Dietmar Schmidt fd restaurang manager.