Kryddbloggen
Välkommen till vår kryddblogg, här vill vi ge er en inblick i det som händer och väntar. Här vill vi nå ut till er med recept och berättelser om vår odling och förädling av kryddor.
-
Umami risulla!
Lunchen är så otroligt viktig, mitt på dagen för att fånga resten och slippa äta stort på kvällen. Ris är kolhydratrikt men fullt av viktiga näringsämnen och proteiner. Här kommer ett bra recept på hur du kan njuta av ett smakrikt ris med massor av grönt istället för en sås. Jag blev inspirerad till detta […]
-
Blomkålsbröd till hamburgare
Så kom dagen då vi ska njuta av hjortfärsburgare, mina absoluta favoriter när det kommer till hamburgare. Häromdagen svängde jag inom Coop i Sjöbo, innan kassorna dyker jag på viltkött i frysen, jag kunde inte motstå Åkre P:s hjortfärs. Gudagott. Eftersom jag håller igen på kolhydrater på kvällarna så bestämde jag mig för att baka […]
-
Glutenfri Citronkaka med citronverbena och vallmofrö!
Kakan Ugnen 175 grader i 30 minuter, låt kakan svalna innan du lägger på valmotryffeln. Vispa smält smör, citroncest, socker och vaniljsocker. Tillsätt 1 ägg i taget och häll i glutenfritt mjöl. På slutet häller du i citronsaften. 2 citroner, riv cest och pressa saften.’ 2 dl glutenfritt mjöl (valfritt) 2 dl socker 2 ägg […]
-
Hel grillad kyckling med asiatiska smaker!
Mör kyckling som grillats med apelsin och rosmarin. Tillbehören bestod av Shiratakinudlar som är ett utmärkt alternativ till kolhydrater, sallad av romansallad och en het sås. Verktyg: Potatisskalare, kniv Kyckling: 1 Hel kyckling ca 1 tim i 180 grader med apelsinskal Dela kycklingen och lägg den i en ugnsfast form (helst dagen innan, i marinaden) […]
-
Citronkörd med Citronverbena
Att bjuda in dina vänner på afternoon tea, med hemkokt lemon curd är något jag gjort mer än en gång. Men att faktiskt låta den gå i produktion, för att dela med mig av receptet i samma andetag. Det har helt och hållet med nuvarande situation att göra. Give people what they want, more recipes. […]
-
Smaklöksfest med örtdip!
Häromdagen var jag inbjuden till en av de mer smaksäkra personerna jag känner till, en prestigelös matkreatör som inspirerar sin omgivning med smaker som inte bara får smaklökarna att jubla , men varenda cell i kroppen njuter av det rena innehåll som smaken levereras med. Det stannar inte vid smaken, dina sinnen ska vara med. […]