Glassprovning

80,00 kr115,00 kr

Nollställ

Beskrivning

Glassprovning – Sommaren 2020

Vi vann SM-guld i tävlingen SM – Mathantverk 2018-10-17. Vinnaren: Saffransglass med salmbärskompott. Saffran, som vi odlar i liten mängd, är smaksättare tillsammans med annat mathantverk från vår gård.

Vi vann 3 SM-brons- i tävlingen Gelato festival, Svenska Glassmästerskapen i Stockholm 2019-05-14. Vinnarsmakerna: Pistage, Citronsorbet och ”Herbfarmers choice” som är en Lavendel gelato med vitchokladsås med egenodlade vallmofrö.

Vi är lantbrukare och passionerade glassmakare och chokladmakare, i dagsläget serverar vi glass. Serveringen ska bestå av svenska och närproducerade råvaror som vi kan berätta om för våra gäster.

Ni ges möjligheten att ta del av vår glassprovning. Ni provsmakar 3 olika sorters glass med glutenfria rån och lyssnar till historien om vår glass och hur tillverkningen går till. Vi berättar också ingående om världens olika glassar.

Tid: 14:30 Längd: ca 1 tim.

Förbokas här genom din betalning, skicka e:post om önskat datum. Den 18:e juli är fullbokad

Välkommen på fredagar från 26/6 tom 14/8. Pris: 115 kr/ person. Grupp om fler än 10st, anmäl er för eget tillfälle på info@osterlenkryddor.se 

Saffran salmbär: Vann Sm guld 2018 i kategorin glass i Eldrimners mathantverkstävling

En klassisk gräddglass baserad på äggula med noga balanserad mängd grädde, saffran som dragit ut i Grönstedts cognac. Lagom sötma i glassen, med lägre sötma i salmbärskompotten som kaxigt bryter in med härligt syrliga noter.

Herbfarmers choice Lavendel gelato: Vann Sm brons i svenska glassmästerskapen gelato festival 2019

En Gelato baserad på hela ägg med lägre fetthalt och lavendel som smaksätter med den egenodlade munstead lavendelns något runda smak.  Till serveras en vitchokladsås med bean to bar choklad från Kakao-bolaget i Skåne Tranås och vallmofrö från egen odling såsom den presenterades i sin helhet på tävlingen.

Pistage gelato den grovkalibriga: Vann Sm brons i svenska glassmästerskapen gelato festival 2019

En gelato där du upplever dina tidigare glassupplevelser av pistage som fullständigt orörda, fetthalten utgörs uteslutande pistagenöten, med två olika sorters pistage där den gröna djupare och mer intensiva smaken utgör smeten och Bronte pistage sätter karaktären med sin rostade överlägset  genomträngande nötighet, som rostats med salt från Läsösalt. Jag lämnar dig berörd.

Kokos Gelato  Goan Seductive: Skulle vara ett tävlingsbidrag 2020, vår absoluta nyhet som beprövats lika hängivet som våra andra smaker.  Inspirationen kommer från vår Indien resa.

En gelato där kokosmjölk utgör fetthalt och lagom sötma med kokosflingor som  till viss del rostats, nimmer om hur djup och svåremotståndlig kokos kan upplevas. Jag älskar när personer uttrycker att den här smaken verkar intetsägande, kokos är en doldis värd att belägra din fördom.

Syndigt i Köpinge Choklad gelato: Som chokladmakare väljer jag att använda bean to bar choklad från Skåne Tranås belägna Kakao bolaget, sötman kommer från lönnsirap, farinsocker, hela smeten karamelliseras och koktiden utgör helheten av smak och konsistens. Det här receptet har filats på i timmar och lämnar många själar med en ny besatthet.

Glutenfria Lavendelrån i vår klassiska form, välj mellan smakerna

Lavendel

Vallmo

 

Mer information

Vikt 0.01 kg
Välj förpackning

Barn, Vuxen