shovel

Kombucha workshop med Roots Kombucha

320,00 kr

Slut i lager

Artikelnr: 00000000000000000008888888 Kategorier: , Taggar: , Brand:

Beskrivning

Lär dig brygga din egen Kombucha, vi tillhandahåller utrustning och ni bjuds på en god och hälsosam glass som är mjölkfri.
Varmt välkomna den 27:e Mars kl 18:15
Lite om Roots!
Om Roots
Roots of Malmö startades 2014 av amerikanen Nick och österrikaren Matthias efter årtal av passionerade fermenteringsexperiment hemma i köket. Nick är mikrobiolog, Matthias ekonom som jobbar med hållbar utveckling. I dag har de sällskap av flera kollegor och Roots Kombucha säljs över hela Sverige. All tillverkning sker i deras bryggeri vid Möllevångstorget i hjärtat av Malmö.
Nick och Matthias passion är inte bara kombucha, men även att lära ut kunskapen om hur man tillverkar kombucha! Kombucha åt folket, tycker de!
Roots kombucha är ekocertifierad, med undantag för de flaskor som innehåller ingredienser som de själva har plockat, såsom fläderblommor, äpplen och älggräset.
Roots strävar efter att minimera miljöpåverkan i alla led. Elen som används kommer från vindkraft, och till deras Malmökunder levererar de med lådcykel.
Roots of Malmö brygger ekocertiferat kombucha fri från konserveringsmedel, koncentrat, och artificiella smaksättningar. De följer en trestegs fermenteringsprocess som ger deras kombucha god smak och hög kvalitet. Alla smaksättningar är äkta råvaror, t.ex. färsk ingefära, riktig honung, eller hela äpplen. Kombuchan är opastöriserad, vilket gör att alla fina bakterier från fermenteringen finns kvar.
Om Nick
Nick älskar bakterier. Han är doktor i mikrobiologi och kan berätta allt du vill veta om mikroorganismer. Om du inte är intresserad, så berättar han ändå. Nick älskar inte bara kombucha utan också allt annat som har med fermentering att göra. Självfallet syrar han grönsaker från egen odling, och surdeg som han bakar bröd av. Han är dessutom en hängiven komposterare som lägger vantarna på all kaffesump han kan komma över, på sitt jobb till exempel, för att få näringsrik jord till trädgården.
Om Matthias
Matthias är doktor i miljöindustri. I Roots Kombucha håller han ordning på ekonomin. Det kanske låter tråkigt, men faktum är att det inte är särskilt svårt att sköta bokföringen i Roots Kombucha. Med friskt humör engagerar han sig också i massa annat som han kan hyfsat bra, såsom att designa etiketter, planera marknadsföring, och dela ut smakprover i butiker. Matthias jobbar också på Lunds universitet, där han forskar om hållbar konsumtion, med fokus på konsumentbeteende.

Mer information

Vikt 0.000 kg