Salmbärssylt

75,00 kr

Passar utmärkt till saffranspannkaka

Saffranspankaka Gotländsk specialitet som hör julen till. Serveras med äkta salmbärssylt och vispgrädde.

6 portioner

1 sats risgrynsgröt (1liter)

3 ägg

2 påsar saffran

1 dl mald eller mycket finhackad mandel.

Koka risgrynsgröten men uteslut bitter-sötmandel. Låt gröten svalna eller kallna helt. Vispa upp äggen och stöt saffran till fint pulver tillsammans med några korn socker. Blanda gröten med ägg, saffran och mandel. Häll smeten i ett smort fat eller långpanna, smeten skall nå ca 2 cm i höjd.

Grädda i ungnen på 200 grader i ca 30 minuter. Servera den sedan kall i lagom fyrkantiga bitar med salmbärssylt och vispad grädde.

Beskrivning

På Gotländska kalhyggen och åkerdiken plockade Bert-Ove och Birgitta salmbär, för att hantverksmässigt koka den fina sylt som gick under namnet Hamngårdens sylt i När. Österlenkryddor har fått möjligheten att överta detta unika familjerecept och gläds åt att förvalta traditionen vidare. Pektinet kommer från äpplen.

Ingredienser: Gotländska salmbär, socker, förtjockningsmedel (pektin), konserveringsmedel, (natriumbensoat).

Fruktmängd 65 gram per 100 gram sylt.

Sockermängd 35 gram per 100 gram sylt.

Burk: Bruttovikt 320 gram

 

Mer information

Vikt 0.32 kg