Kryddfältsvandringar och andra arrangemang

  

Kryddfältsvandring en riktig klassiker

Våra kryddfältsvandringar har under åren lockat tusentals deltagare och glädjen är stor för oss varje gång vi får berätta om de fantastiska örterna och inspirera till användning och odling. Vi startar med några guidningar i Maj under matrundan på Österlen.  Under ca en timme vandrar vi i våra kryddfält. Vi smakar och doftar på de drygt 20 sorters kryddor som odlas här på gården. Vi ger smaksättningstips och berättar lite om gamla huskurer från folkhemmet, vi tipsar även om odling i trädgård och på balkong.

Runt fälten där vi går är det kortklippt gräs. Efter vandringen bjuder vi på gemensam örtinspirerad fika.

16/5 kl 11:00 och 17/5 kl 11:00

28/6-30/8: Söndagar kl 13:00

Pris 124:-/person inkl fika

Under 15år 60:-/person (ingen föranmälan)

 

Trolldomsört och läkeväxt

I vår klosterinspirerade örtagård får vi lära känna många av de örter som varit i människans tjänst sedan urminnes tider. Vi berättar om hur örterna kom till klostren och hur man använde de olika örterna men även hur de var en naturlig del av allas vardag. Örterna har ju tillskrivits både det ena och det andra. Vi går också utanför örtagården och letar upp några vilda växter som kan vara till nytta. En guidning fylld av spännande historia och härlig gammal folktro. Efter guidningen bjuder vi på örtinspirerad fika.

1/7-20/8 Onsdagar 14:00

Pris 125:-/pers inkl fika

Under 15 år 60/pers inkl fika 

Hälsosam livsstil med örter

Kom och få lite nya perspektiv där ni låter oss coacha och serva er med en hälsosam rawfood dessert som är helt fri från gluten och socker (innehåller nötter). Vi håller ett föredrag utifrån ett coachande förhållningssätt och vi utgår ifrån varje individs absolut bästa förmåga där vi presenterar ett holistiskt perspektiv på hur man tillsammans med örter och nya tanke mönster kan finna balans både fysiskt och psykiskt.

Torsdag 7/5 17:00

Pris 195:- inkl föredrag och dessert/ Måste förbokas