Kryddbloggen
Välkommen till vår kryddblogg, här vill vi ge er en inblick i det som händer och väntar. Här vill vi nå ut till er med recept och berättelser om vår odling och förädling av kryddor.
-
Från Sverige
Nu är vi registrerade att börja använda Från Sverige märkningen. Vi funderat på detta steg väldigt mycket. Vårt namn och det egna förtydligandet är inte tillräckligt när vi nu satsar på en internationalisering. Att använda vår svenska flagga medför att det finns många regler att följa, därmed föll det sig naturligt att anmäla intresse att […]
-
Skörd
Citrontimjan används i många kryddblandningar bla pantofflesalt och tösaröra. Så här ser det ut när vi skördar citrontimjan. Jonathan läser sista året på Bollerup, han hoppar gärna på våra motordrivna maskiner. I bakgrunden ser ni en försökströska som har ett klippagregat med uppsamlare. En antikversion men den är väldigt effektiv. Det är viktigt att täcka […]
-
Merkokumi nr2
Med skörd från hav och land. Vi vill rikta stor uppmärksamhet till våra två svenska leverantörer Scandsea och Marine taste, som förgyllt vår krydda med den sjätte grundsmaken kokumi. Marine taste förädlar en fond från manteldjuret sjöpung, en smak som bäst beskrivs som en kristalliserad umami. Tången kommer från det havskördande företaget Scandsea som genom […]
-
Nominerade till årets bonde 2021
Vi har blivit nominerade tillårets bonde i kategorin ekologisk. Väldigt roligt initiativ som syftar till att öka efterfrågan av svenska livsmedel.
-
Rawfood
Nu närmar sig hösten och skörden börjar bli färdig, det som återstår nu är fänkålen som ska bli mogen. Vi har laddat upp med höstens program och Österlen lyser närmar sig med stormsteg. Vi deltog förra året och blev förtjusta i detta mysiga evenemang. Vi serverar gärna våra klassiker, som erbjuder här på gården till […]
-
Tack för en helt underbar sommar!
Vi har haft en helt magiskt bra sommar, vi är ett litet familjeföretag som fått uppleva en helt fantastisk förmedling av svenska smaker, vi delar detta med våra duktiga återförsäljare som levererat svenska smaker så det sjunger om det. Vi står inför stora utmaningar och väljer att för första gången ta det med ro. Vi […]