Kryddbloggen
Välkommen till vår kryddblogg, här vill vi ge er en inblick i det som händer och väntar. Här vill vi nå ut till er med recept och berättelser om vår odling och förädling av kryddor.
-
Midsummer live!
Igår spelade vi in midsummer live för visit sweden, det är andra gången vi spelar in på Engelska, den här gången gick det live. Så häftigt att få cred från Kina:) Men temat blev såklart min nya snapskrydda Brydd, och mycket lavendelfält och glass givetvis. Gärsnäsbesken fick en huvudroll som glödgad besk. Stort tack till […]
-
Brydd
Här kommer min baby! PÅ midsommarafton har denna underbara dryck en internationalisering att vänta. Min första snapskrydda, givetvis fick den namnet Brydd. Smaksättningen består av Citronverbena och Åbrodd, två absoluta favoriter att krydda alkohol med. Citronverbena är det närmsta citrus du kan komma och Åbrodden med sin bittert fräscha karaktär är underbar i brännvin. Ge […]
-
Kyckling och umamisås
Återkommer till min favorit kock (som inte är kock till yrket), som själv är uppslukad av de stora matartisterna, inspirationen delar han med sig i form av olika signaturrätter som genom dina sinnen etsar sig fast i minnet. Kycklingen som kryddats med gurkmeja och vinäger är ett recept som bara måste testas. Så överraskande enkelt […]
-
Jordärtskockskaka istället för sås!
Nu fortsätter jag med mina alternativ till såser, är gruvligt förtjust i puré men avgudar när det finns lite textur utöver kräm i tillbehören. Jordärtskockan har råkat ut för min besatthet den här veckan och därför hamnar den i bloggen mer än en gång. Skala och hacka 5 jordärtskockor 30 gram rotselleri eller vilken knöl […]
-
Chips av jordärtskocka!
Här finner du en sallad som kombinerats med belugalinser kokta i sky från kyckling, det går givetvis bra att ta en kyckling buljongtärning. Men vill verkligen upplysa om allt det goda som går att använda när du tillagar en hel kyckling istället för delar av kyckling. Smaken och skinnet från kycklingen är oslagbart gott. Men […]