Kryddbloggen
Välkommen till vår kryddblogg, här vill vi ge er en inblick i det som händer och väntar. Här vill vi nå ut till er med recept och berättelser om vår odling och förädling av kryddor.
-
Merkokumi nr2
Med skörd från hav och land. Vi vill rikta stor uppmärksamhet till våra två svenska leverantörer Scandsea och Marine taste, som förgyllt vår krydda med den sjätte grundsmaken kokumi. Marine taste förädlar en fond från manteldjuret sjöpung, en smak som bäst beskrivs som en kristalliserad umami. Tången kommer från det havskördande företaget Scandsea som genom […]
-
Nominerade till årets bonde 2021
Vi har blivit nominerade tillårets bonde i kategorin ekologisk. Väldigt roligt initiativ som syftar till att öka efterfrågan av svenska livsmedel.
-
Rawfood
Nu närmar sig hösten och skörden börjar bli färdig, det som återstår nu är fänkålen som ska bli mogen. Vi har laddat upp med höstens program och Österlen lyser närmar sig med stormsteg. Vi deltog förra året och blev förtjusta i detta mysiga evenemang. Vi serverar gärna våra klassiker, som erbjuder här på gården till […]
-
Tack för en helt underbar sommar!
Vi har haft en helt magiskt bra sommar, vi är ett litet familjeföretag som fått uppleva en helt fantastisk förmedling av svenska smaker, vi delar detta med våra duktiga återförsäljare som levererat svenska smaker så det sjunger om det. Vi står inför stora utmaningar och väljer att för första gången ta det med ro. Vi […]
-
Pekinganka och Lilla Köpinge Anka
När jag var 20 år så fick jag uppleva Pekinganka på MoonCake i Stockholm. Då i den renaste formen: Pekinganka, serveras med mandarinpannkakor, gurkstavar, lök och Hoisinsås. Jag blev lite brädad av upplevelsen och bestämde mig för att detta skulle bli mitt date trick. I Kina var det i särklass den bästa matupplevelsen. I tider […]
-
Råbakat kryddhyss
Nu utvecklar vi vår helgmeny! En sockerfri kaka med smaker från blåbär och lavendel mot en saltlakrits som basar i bakgrunden, på en botten av hampafrö, dadlar och pekannötter. Det är med stor glädje, som vi erbjuder veckans råbakade kryddhyss. Vi är inte förespråkare av specifika dieter av något slag, men vi älskar att inspirera. […]