Fortsättning på restfesten!

I helgen kokade vi, Lilla Köpinges havtornsglass, en favorit bland många gäster.

När vi gör kompott eller marmelad av havtorn så blir det skal och kärnor över som är nyttiga och knaprigt goda. Så vi tog vad vi hade i skåpet och bakade ihop ett mörkt och gott knäckebröd med ett fåtal ingredienser som du givetvis kan variera med det du har i ditt skafferi. Vi valde att baka brödet på lokala råvaror och använde Farmors lyckas örtolja som gav en otroligt fin smak, tillsammans med vårt goda örtsalt.

Recept:

Blanda torra ingredienser innan du häller på kokande överblivet kaffe och olja.

1 dl bovete mjöl

1 dl glutenfri bakmix (valfri)

1 dl avsköljda havtornskärnor och skal, finns på Barevads gården i Köpingebro

1 dl quinoa från Römölle gård (skölj quinoa noggrant, så löddrande saponiner försvinner), finns i nätbutiken och gårdsbutiken

0.5 dl linfrö från Gunnarshögs gård, finns i gårdsbutiken

0.5 dl Örtolja från Farmors lyckas, finns i nätbutiken och gårdsbutiken

1 tsk Örtsalt att strö över brödet, finns i nätbutiken

2.5 dl Kokt överblivet kaffe eller vatten

Önskar er en fortsatt smakrik vecka!